• Home
  • Clubdag Fokkerij

Clubdag Fokkerij

Op 15 april 2018
Bij KC Arnhem
Categorieën: Gezellige dag, Fokkerij
Hits: 6060

 

clubdag

Ook dit jaar zijn we te gast op het mooie terrein van KC Arnhem.
Op deze dag kun je als fokker met je pupkopers samen de showring in, samen enkele eenvoudige jachtproeven proberen, en in een aparte ring leuke hondenschool activiteiten doen.
In de showring hebben we 2 aspirant keurmeesters, mw A van Beersum en de hr. F Knippenborg, bereid gevonden de honden te keuren. 
Beide zijn bekend in de showwereld, en gaan in oktober op voor het rasexamen van de Labrador Retriever. 
In de showring is begeleiding aanwezig om de onervaren mensen op weg te helpen. Wil je vantevoren al een keertje oefenen? Dat kan! Op 2 en 8 april is er een ringtraining in Venlo. Stuur voor informatie of deelname een berichtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook bij de jacht- en hondenschoolonderdelen zijn ervaren trainers en helpers aanwezig om aanwijzingen en uitleg te geven.
Elke hond krijgt een eigen keurverslag uit de showring, en ook van het nest in zijn geheel wordt een verslag gemaakt voor de fokker. 
De keurverslagen zijn geldig voor de LKN dek- en geboorteberichten en de dekreuenlijst.

NB: Op deze dag krijgt iedereen een keurverslag, echter worden er geen honden geplaatst! Ook zijn honden met een “ foutje” en gecastreerde honden gewoon van harte welkom. Aan het einde van de dag wordt door de keurmeesters het “Beste nest van de dag “ beloond met de Sjoukje Hofma Wisselbokaal.

Een paar regels:

  • De fokker van het nest moet lid zijn van de LKN.
  • Honden moeten tenminste 6 maanden zijn om mee te mogen doen, dit vanwege de toch wel lange dag en grote belasting voor de kleintjes.
  • Per fokker kunnen maximaal 2 nesten ingeschreven worden.
  • De kosten zijn €12,50 per ingeschreven hond uit een nest.
  • Ouderdieren mogen zonder betaling meedoen, ze moeten wel ingeschreven worden.
  • Individuele inschrijvingen van LKN- en niet leden zijn welkom, deze betalen €17,50

 

We hopen ook dit jaar weer op een grote opkomst! Vanaf 1 februari gaat de inschrijving open, hiervan zal een bericht op de FB en website van de LKN geplaatst worden. 
Motiveer alvast je pupkopers, dan maken we er samen weer een mooie dag van!

Het Clubdagteam, 
Simone Visser en Ria Nijhof