• Home
  • Symposium "Botten en Beweging"

Symposium "Botten en Beweging"

Van 16 juni 2018 10:00 tot 15:30
Categorieën: symposium

Op 16 juni 2018 zal onze eerste symposium gehouden worden met het onderwerp “Botten en Beweging” in de zaal “de Hoge Hof” van Restaurant de Hof te Renswoude.

We starten de dag om 10.00 uur waar Walter Strikkers af zal trappen. Walter Strikkers is afgestudeerd in 1986 (diff. gezelschapsdieren) en is sindsdien werkzaam bij Dierenkliniek Sleeuwijk. Al tijdens zijn studie volgde hij de fokkerij van rashonden met veel interesse. Dit heeft er toe geleid dat hij enige rasverenigingen adviseert m.b.t. diergeneeskundige en foktechnische zaken. In de Dierenkliniek te Sleeuwijk houdt hij zich o.a. bezig met algemene diergeneeskunde, fertiliteitsbegeleiding, het maken van officiële HD- en ED-foto’s en orthopedische problemen.

Na zijn presentatie en de mogelijkheid tot discussie zullen we gezamenlijk onder het genot van een lekker buffet verder met elkaar van gedachten kunnen wisselen.

Rond 13.00 uur gaan we weer verder met de presentatie van Marcel Nijland. Marcel is van beroep fysiotherapeut en dierfysiotherapeut. Hij is altijd geïnteresseerd geweest in beweging en de fysieke kanten van hondensport. Tevens is hij auteur van diverse artikelen in grote bladen als boeken zoals Hondse Hoogstandjes. Door de combinatie van dierfysiotherapie, gedragsbegeleiding en jarenlange ervaring op het gebied van hondensport is hij goed thuis op de gebieden van training, blessurepreventie en behandeling.

De middag zal rond 15.00 uur op zijn einde komen. Leden betalen 27,50 en niet-leden 50,00 euro. Dit is inclusief de lezingen, koffie/thee en lunch.
Leden hebben voorrang op inschrijving.

Voor kynologisch instructeurs: De Raad van Beheer heeft het symposium geaccrediteerd met 20 nascholingspunten in de categorie B. 

De inschrijving via onze website gaat open op 16 april 2018. Zet deze datum alvast in je agenda want vol=vol!

Bij annulering na 1 juni vindt er geen restitutie plaats.