De eigenaar van de reu dient lid te zijn van de LKN. Plaatsing op de dekreuenlijst brengt geen kosten met zich mee.
 
Om voor plaatsing op de dekreuenlijst van de LKN in aanmerking te komen dient de reu aan de volgende voorwaarden te voldoen:
 
Gezondheidseisen: Uw reu dient te voldoen aan alle gezondheidseisen zoals beschreven in het Verenigings Fokreglement van de LKN.
 
Exterieureisen of Werkdiploma's:
De reu moet voor toelating op de Dekreuenlijst minimaal
- 2x hebben deelgenomen aan een door de RvB en/of FCI gereglementeerde tentoonstelling
- een door de RvB erkende rasvereniging georganiseerde Clubmatch
- of een Clubdag georganiseerd door de LKN.
 
Hij dient de volgende resultaten te hebben behaald:
2x Zeer Goed
1x Zeer Goed en 1x een B diploma op een Orweja proef of een Certificaatdag van een erkende Nederlandse Retrieverclub
1x Zeer Goed en minimaal de kwalificatie Goed op een FCI erkende veldwedstrijd.
 
Lidmaatschap: Alleen reuen die eigendom zijn van leden van de LKN komen in aanmerking voor plaatsing op de dekreuenlijst.
 
De Reu eigenaar dient zelf te zorgen voor het opsturen van een geldige ooguitslag van zijn reu. Als de ooguitslag meer dan 6 weken verlopen is, en geen nieuwe is ontvangen door de Commissie Fokkerij en Gezondheid , zal de reu van de dekreuenlijst worden verwijderd.
 
Showuitslagen/Werkdiploma's/ Titels: Als de reu, gedurende zijn plaatsing op de dekreuenlijst nieuwe gezondheidsuitslagen, diploma's of Kampioenstitels haalt, dan wordt dit na overlegging van de benodigde papieren, op verzoek van zijn eigenaar bijgewerkt op de dekreuenlijst.
 
Verantwoording van de gemaakte combinaties liggen altijd bij de fokker en de reu eigenaar. Aan het plaatsen van reuen op de website van de LKN kunnen geen rechten worden ontleend. De mogelijkheid om de reu te plaatsen op de LKN dekreuenlijst moet gezien worden als een service voor reu eigenaren en fokkers.
 
Als Uw reu voldoet aan deze eisen en U wilt hem graag zien op onze dekreuenlijst stuur dan een mail met de benodigde papieren en een goede foto naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Vereist zijn kopieen van stamboom, eigendomsbewijs, HD, ED, geldige Ooguitslag, evt. Optigen uitslag en DNA testen. Tevens een kopie van tenminste 2 vereiste show en/of werk uitslagen.
 
Voor vragen kunt U altijd contact opnemen met vermelde mailadres