Verslag van deelnemer Jacqueline van Santen van deze KNJV proef:

Aangezien ik mij dit jaar had voorgenomen met mijn Golden Retriever Skyler (Dreamweaver Turning Heads) het felbegeerde A-diploma te gaan halen - we hebben er hard voor getraind - had in ons in juni voor een aantal KNJV-proeven ingeschreven. En dan natuurlijk ook meteen maar voor de eerste proef van dit jaar, te weten op 20 juli in Heerle, georganiseerd door de Labrador Kring Nederland, in samenwerking met Ben Hectors, beheerder/eigenaar van het terrein waar de proeven werden gehouden.

Er waren weer veel bekende gezichten en nadat we ons om 8.15 uur bij de organisatie en de dierenarts hadden gemeld, was het gezellig bijpraten tot de proeven gingen starten.

Onze eerste proef was "markeren" (proef G). Voor mijn gevoel niet de leukste proef om mee te starten en dan ook met een enigszins licht bevroren eend. Ik had me echter voor niets zorgen gemaakt, want de eerste 10 was snel binnen.

Ik liep samen met Marian vd Pijl de overige proeven en Skyler had er zin in, want de negens en tienen vlogen ons om de oren. De proeven liepen lekker door zodat we redelijk snel in de middag al konden starten met de dirigeerproef. Altijd weer spannend! 

Toen we "op" gingen, waren er al 5 combinaties door. Dat gaf ons goede moed; de proef was dus te doen. Skyler luisterde prima en we waren een zodanig goed team dat we met een 7 in de zak richting de sleep konden. Ook die werd goed gelopen (een 9 bleek later) en daarna konden we onder het genot van een drankje op het terras wachten op het eindoordeel en (hoplelijk) een A-diploma.......

De diploma-uitreiking werd gedaan door Marie-Louise van Haersma de With en ik kreeeg als laatste (!) ond A-diploma uitgereikt. Met 93 punten waren we namelijk ook nog eens 1e geworden.

Hoera!! Onze dag kon niet meer stuk.

Nu nog proberen een 2e A-diploma te gaan halen en dan hopelijk de MAP lopen in Heerle op 19 oktober, wederom georganiseerd door de Labrador Kring Nederland.