8 juni jl vond de Workingtest van de LKN plaats in Kropswolde. 

074

Hieronder het verslag van deelnemer Henny Huizinga.

Vandaag de WT in Kropswolde gehad en ik deed met Spirit mee in de B1.
Ik probeer de proeven te beschrijven:
Proef 1
Bij het aankomen lopen wordt er gelijk rechts geschoten achter een scherm en een dummy wordt naar rechts geworpen. Ik moet Spirit inzetten en apport. Dat gaat goed en bij het terugkomen achter de hond wordt geschreeuwd en blijkt dat er nog een dummy wat dieper in het riet ligt. Ik stuur Spirit vooruit maar die hoort waarschijnlijk iets achter het scherm en hij gaat daar eerst een kijkje nemen. Daarna zie ik het riet bewegen en komt Spirit met de dummy terug.
15 punten

1
Proef 2
Blind vooruit over een klein plasje. Dat kost moeite want links staat duidelijk zichtbaar de helper en daar wil Spirit steeds naartoe. Eindelijk zwemt hij rechtdoor en dan links het schot en een dummy in het water. Ik roep nee, maar het helpt niets. Spirit gaat die dummy apporteren en doet dat keurig, niet schudden bij uit het water komen. Ik probeer hem nogmaals in te zetten voor de vooruit maar het lukt niet meer.
10 punten

2
Proef 3
We staan met 2 honden naast elkaar en er is een drijfjacht links en rechts van het veld. De bedoeling is een markeer recht vooruit en een markeer diagonaal over het veld. Hond voor hond. Spirit eerst en ondanks het erg hoge markeert hij perfect. Dan mag de hond naast me en Spirit schiet er achter aan. Het teefje is gelukkig er niet van gediend en blaft hem af. Daarna is Spirit aangelijnd en markeert de diagonaal ook perfect.
14 punten

4
Proef 4
Twee blinde apporten uit het bos. Eén recht voor me en één schuin naar links. Hij apporteert de dummies prima maar gaat een plas doen halverwege. Dat kost een paar punten...
18 punten

7
Proef 5
Een blind apport uit het bos recht voor me maar eerst moet Spirit zitten bij de keurmeester en ik loop naar links 10 meter bij hem vandaan en moet zelf bij de sloot schieten. De helper gooit de dummy links de sloot in. Ik loop terug en zeg apport. Spirit gaat goed maar komt niet terug en ik hoor opeens recht voor me geplons en dan komt hij helemaal rechts van me de sloot uit. Hij steekt zijn neus in de lucht, ik zeg nog NEE maar meneer gaat als een speer het bos in en haalt keurig de dummy op. Helaas, de markeer mag hij uit het water halen maar hij krijgt er geen punten meer voor.
8 punten
Totaal 65 punten en dat is goed voor een certificaat! Maar hij stond vandaag wel helemaal onderaan bij de B1 honden die een certificaat hebben gehaald. Dus we moeten hard aan het werk!

Voor de volledige uitslag klik HIER

 Voor een uitgebreide fotoreportage klik HIER