Winnaar 2015:  **** H.M. Schoor met Bluegoose Montana Jazztime ****

Zaterdag 28 februari was de eerste Champions Trophy, een wedstrijd georganiseerd door de gezamenlijke retrieverrasverenigingen.

De proeven zijn Nimrod waardig en veertien deelnemers krijgen 's morgens uitleg proeven en gaan dan het veld in bij Krimpen ad Ijssel. Het weer was goed, fris, maar met een zonnetje en genoeg wind om verwaaiing te krijgen voor de honden. 

Proef 1 is een drijfjacht. 2 jagers met hond zijn op de eenden. Echter aan de andere kant van de sloot springt een konijn weg, met een kundig schot kickdood. Ze zien verderop nog meer eenden en ja, met een mooi schot valt er 1 in de sloot. De hond van de jager apporteert deze eend. Er komt nog een eend voor de loop en deze valt in het brede water. Hierop moet u direct de hond inzetten. Eerder is nog een kraai geschoten die neergekomen is links bij een mast.

proef 2 is een duiventrek. De jacht is in volle gang en u heeft vandaag een lastige post gekregen. Op het eiland links voor is eerder een duif kickdood gevallen en u wilt uw hond hierop inzetten. Echter, er wordt een prachtig doublet duiven geschoten aan de andere kant van het water. U begrijpt het al, de jagers willen dat u eerst die twee duiven apporteert.

proef 3 op post. U staat op post en er zijn enkele jagers in het terrein. Een jager voor u schiet een duif en net voordat u de hond wilt inzetten valt er nog een eend rechts van u. U wacht tot deze twee jagers terugkomen. Terwijl ze terug lopen passeren ze een haas die op de lopers gaat, jammer genoeg schieten ze deze gekwetst. Aan u om deze drie apporten binnen te krijgen.

Proef 4 walk up. Er wordt volop gejaagd en u loopt samen met de jagers langs de sloot. Een geweer dat opgesteld staat bij een poel schiet een eend. De jager rechts achter u schiet ook een eend, deze verdwijnt echter in het gras. Een loper? Eerder is er nog een fazant geschoten, op aanwijzing van de jager moet ook deze nog geapporteerd worden.

Rond vier uur zijn de proeven klaar en stromen deelnemers en de vele toeschouwers weer naar het verzamelpunt, de Breeka. Daar verzorgen wij van de LKN, samen met Esther Booker van de Tollers en Hanny Windhouwer, het secretariaat.

Snel hebben we de punten geteld en is de uitslag bekend.

1) H.M. Schoor met Bluegoose Montana Jazztime, 381 punten
2) N. Huisman met Blankaard Tinka, 365 punten
3) C.Deelman met French-Quarter-Friend's Baronne-Charlotte, 317 punten
4) J. van Ark met Abbotsross Sentry, 310 punten

Helaas zijn de andere deelnemers niet in de prijzen gevallen.

T. Terra met Knut, 298 punten
H. de Ronde met Mick, 281 punten
J. Visser met Arrow, 263 punten
H. Aus dem Kamen met Taeke, 257 punten
W. Walbeek met Xquiszt Manso’s Carino Saszu, 255 punten
H. Kingma met Saxaphone Magners, 243 punten
M. Meijers met Old Sam’s Indian Summer, 242 punten
M. Nihot met Cute Fairy of the Brightly Dunes, 237 punten
G. Croese met Odin, 211 punten
B. de Graaff met Salvador Dali of Upperclaws,182 punten

Nellie Stevens mocht de wisseltrofee uitreiken aan Henny Schoor, deze wedstrijd is door Nellie ooit bedacht!

De voorzitters van de Jachtproevencommissies van de organiserende retrieververenigingen met Henny op de foto:

Het was een geweldige dag, alle deelnemers, keurmeesters, helpers, publiek en mede collega's van organisatie hartelijk dank voor dit feest!

"Aan alle voorzitters Retriever verenigingen,

tja met blosjes op de wangen kijk ik naar de foto waar men eigenlijk al jaren lang van gedroomd heeft.

Niet het feit dat ik er met Mr.Monty tussen sta, maar dat álle Retrieverclubs in samenwerking zo een geweldige dag hebben neergezet.

En wat voor een dag, geen verkeerd woord, maar gezelligheid en sportiviteit was het credo deze dag. En wat was er niet een top corps van keumeesters, helpers en alle medewerkers die zo hun best hebben gedaan.

Proeven die niet kinderachtig waren, ja als de meeste retrievers in de voor hen die dag, vierde proef belanden, was bij sommigen de accu leeg. Het was zwaar, de klei en de ontelbare slootjes. Het hield niet op, al dat water, al dat gespring, conditie was nummer één. Maar alle proeven waren perfect jachtgericht en de keuze van wild was uniek.

Maar leuk om dan juist op zo een dag de verschillende voorzitters en hun medewerkers over het terrein te zien wandelen, inspecteren of alles goed ging. Gewoon top.

Hier hebben veel Retriever bezitters naar verlangd, zo een mooie samenwerking.

Het was voor mij een kroon op mijn training. Veel dank dat wij deze dag mee mochten doen. De sportiviteit van iedereen heeft ons doen genieten.

Dank en groet

Henny en Mr. Monty"

voor meer foto's: 

Kijk op de officiële website;

http://www.arista-fotografie.nl/recente-series.html