Hoe kom ik naar de Champions Trophy.
De beste Retrievers van het afgelopen seizoen gaan op deze wedstrijd de onderlinge strijd aan voor de eeuwige roem. De Retrieververenigingen hebben onderling afgesproken dat deze wedstrijd bestaat uit maximaal twintig deelnemers, namelijk de vijf beste van de Artemisproef, de vijf beste van de Gold Cup (Golden Retrievers)en de vijf beste van de BKB (Flatcoats), aangevuld met eventueel Tollers, Chessen of Curly's.
Wij als LKN hebben geen wedstrijd die gelijk staat aan een Artemis of bijvoorbeeld een Gold Cup. Om die reden hebben wij met elkaar afgesproken dat de NLV drie extra plaatsen op de Artemis openstelt voor drie door ons geselecteerde Labradors.
Wat betekent dit voor ons. Naast de 20 (NLV-leden-) doen er 3 deelnemers namens de LKN mee. (maximaal)
De beste vijf Labradors van de Artemisproef worden uitgenodigd voor de Champions Trophy. Dus de Artemis blijft voor de Champions Trophy de selectiewedstrijd voor alle Labradors.

De selectiecriteria voor de LKN deelnemers is als volgt:
Er worden drie deelnemers in totaal gekozen uit de beste 5 van de Workingtest Open klasse en 5 beste uit MAP A van afgelopen seizoen bij ons gelopen. Deze voorjagers moeten lid van de LKN zijn en een Labrador hebben.